Skip to main content
English

Elevate your game

De Retenser

De Retenser is een verstelbare spanner die op alle tennisrackets past en met een enkele, eenvoudige handbeweging je snaren weer op spanning zet.

Installatie

De Retenser is eenvoudig te installeren op de brug van je racket bij het vervangen van je snaar.

Gebruik

De spanning wordt aangepast door de cilinders te draaien met de bijgeleverde sleutel.

Posities

 • Start

 • Middle

 • Plus

Je kunt de spanning tweemaal verhogen, dan is het tijd voor een nieuwe snaar. 

Hergebruik

De Retenser kan meermaals worden ingespannen. 

Voordelen

Haal het maximale uit je tennisspel. Het is tijd om te herdefiniëren hoe je speelt.

 • Langer speelcomfort

  Ervaar  meer precisie, kracht en plezier op de baan!

 • Gemakkelijk en tijdbesparend

  Eenvoudig in gebruik en je kunt veel langer met een goede snaar spelen.
 • Herbruikbaar en betaalbaar

  De Retenser kan meermaals ingespannen worden

  Goedgekeurd door de ITF

  Shop

  Verbeter je spel met de Retenser en ervaar ongeëvenaarde controle, plezier en bespaar kostbare tijd bij het opnieuw bespannen.

  Retenser Standaard

  De Retenser standaard is voor iedere tenniser op ieder niveau. Het bevat 1 set met cilinders (medium).

  Retenser Standaard

  29,95 euro / incl. BTW en verzendkosten

  De Retenser standaard is voor iedere tenniser op ieder niveau. Het bevat 1 set met cilinders (medium).

  Retenser Pro

  De Retenser PRO is voor iedere tennisser die meer wil experimenteren. Het bevat 3 sets cilinders (zacht, medium, hard).

  Retenser Pro

  39,95 euro / incl. BTW en verzendkosten

  De Retenser PRO is voor iedere tennisser die meer wil experimenteren. Het bevat 3 sets cilinders (zacht, medium, hard).

  Story

  Een eenvoudige vraag van een tenniscoach leidde tot de ontwikkeling van een bekroonde oplossing voor tennisspelers.

  Elke snaar verliest natuurlijk na verloop van tijd spanning, ongeacht of je speelt of niet. Dit feit leidde tot de ontwikkeling van de Retenser door Sander van Heijst. Hij heeft persoonlijk de invloed van deze uitrusting op zijn tennisprestaties ervaren tijdens zijn professionele internationale tennisloopbaan.

  Sander is al meer dan 25 jaar tenniscoach en adviseert vaak tennis-spelers om hun snaren te vervangen. Een veelvoorkomend tegenargument is een gebrek aan tijd. Hierdoor blijven veel tennisspelers te lang oude snaren gebruiken. Sander vroeg zich af waarom het mogelijk is om een gitaar direct te stemmen, maar niet een tennisracket. Deze vraag inspireerde Sander om de Retenser te creëren. Hij bouwde het oorspronkelijke prototype zelf en was zeer tevreden over het effect op de snaartensie. Vervolgens werkte hij samen met een ontwerpbureau om verschillende prototypes verder te ontwikkelen, wat leidde tot de creatie van de Retenser.

  Support

  We hebben de meest gestelde vragen verzameld om je een uitgebreid begrip te geven van hoe de Retenser je spel kan transformeren.

  General

  Wat doet de Retenser?

  De snaarspanning neemt na verloop van tijd af, of je nu actief speelt of niet. Met de Retenser kun je de snaarspanning strakker zetten, waardoor je racket weer aanvoelt als een nieuw bespannen racket.

  Daarnaast kan het wenselijk zijn om de bespanning van het racket aan te passen in veranderende omstandigheden:

  Als je tegenover een agressieve tegenstander staat op een snelle ondergrond zoals kunstgras, dan wil je misschien meer controle. Met de Retenser kun je de snaarspanning verhogen, waardoor je controle en precisie op de baan aanzienlijk verbeteren.
  Op langzamere ondergronden zoals gravel, in vochtige omstandigheden of wanneer je minder energie hebt, biedt de Retenser de flexibiliteit om met een lagere snaarspanning te spelen. Deze aanpassing zorgt voor een trampoline-effect, waardoor je de bal dieper kunt slaan met dezelfde inspanning.

  Ervaar het beduidende verschil met de Retenser, wat bereikt wordt door een simpele aanpassing.

  Werkt de Retenser op elke snaar?

  Ja, de Retenser kan worden gebruikt met elk type snaar.

  Kan de Retenser het risico op blessures verlagen?

  Wanneer ongemak optreedt, is een veel voorkomende reactie om onbewust meer kracht te gaan zetten, waardoor tennissers hun rackets steviger vastpakken. Door je snaar langer op spanning te houden, komt de bal zuiverder van je racket af, wat zowel mentaal als fysiek een positief effect heeft. Dit bevordert ontspanning tijdens je slag, vermindert onnodige spierspanning en kan bijdragen aan een lager risico op blessures.

  Waarom zijn er twee versies (2 of 3 cilinders) van de Retenser?
  • De 2-cilinder Retenser is ontworpen voor rackets met 4 lussen in de brug.
  • De 3-cilinder Retenser is ontworpen voor rackets met 3 lussen in de brug.
  Wat zijn de voordelen van de Retenser Pro?

  De Retenser Pro wordt geleverd met drie cilinderopties:

  Zacht (blauwe cilinders) in twee stappen 0,5 kg, totaal 1 kg.
  Medium (witte cilinders) in twee stappen van 1 kg, totaal 2 kg.
  Hard (oranje cilinders) in twee stappen van 1,5 kg, totaal 3 kg.
  Met dit uitgebreide bereik kun je nauwkeurig variëren om de gewenste spanning te krijgen.

  Bovendien bevat het Retenser Pro-pakket een tweede stelsleutel en een handig opbergzakje voor de reservecilinders.

  Heeft de Retenser effect op het gewicht en balans van mijn racket?

  Het toevoegen van een Retenser resulteert in een verwaarloosbare gewichtstoename, nauwelijks merkbaar. Het is belangrijk om te weten dat elke verandering in het gewicht van een racket invloed heeft. Aan de ene kant draagt de Retenser bij aan het extra gewicht, maar aan de andere kant vervangt het de grommitstrip aan de onderkant van de brug, die het gewicht in hetzelfde gebied compenseert. Het totale effect is een toename van ongeveer 5 gram. Ter referentie, racketgewichten variëren meestal tussen 250 en 320 gram, waardoor deze gewichtstoename meestal minder dan 2% is.

  De Retenser wordt op de brug geïnstalleerd, precies in het midden van het racket, zowel langs de horizontale lijn (van de bovenkant naar de grip) als langs de verticale lijn (van links naar rechts). Dit betekent dat het de balans van het racket minimaal verstoort.

  Is de Retenser gepatenteerd?

  De Retenser wordt beschermd door patenten in de Europese Unie, de VS en elders voor Elevating Sports BV. Deze kennisgeving voor het markeren van virtuele patenten wordt verstrekt om te voldoen aan de bepalingen voor het markeren van virtuele patenten van verschillende rechtsgebieden, waaronder de bepalingen voor het markeren van virtuele patenten van de America Invents Act en om kennisgeving te doen onder 35 U.S.C. §287(a). De volgende lijst met producten en patenten is mogelijk niet allesomvattend.

  Producten Naam:

  • Retenser 2 cilinder versie
  • Retenser 3 cilinder versie
  • Retenser Pro 2 cilinder versie
  • Retenser Pro 3 cilinder versie

  Patenten/gepubliceerde aanvragen:

  • EP 3974037 Al
  • VS 2022/0088444 A1
  Wat is de Red Dot Award?

  Elk jaar bekroont de Red Dot Award de meest opmerkelijke en innovatieve producten van over de hele wereld. Deze producten onderscheiden zich door hun fascinerende esthetiek, functionele uitmuntendheid, intelligentie en baanbrekende innovatie. Wat deze prijswinnaars bindt, is hun uitzonderlijke ontwerpkwaliteit. We zijn er trots op te kunnen vermelden dat de Retenser de gewaardeerde Red Dot Design Award in 2021 heeft ontvangen!

  De Retenser, met het door ons ontwikkelde en gepatenteerde CCT-mechanisme (Conic Cylinder Technology), won de titel in de categorie “Meest innovatieve sportproduct”.

  Past mijn Retenser ook nog als ik een nieuw racket koop?

  Of de Retenser op je nieuwe racket past hangt af van het aantal snaren in de brug (het gebogen gedeelte onderaan je racket). Als je nieuwe racket hetzelfde aantal snaren in de brug heeft, zal je bestaande Retenser ook op het nieuwe racket passen. Als het aantal snaren echter anders is, dan heb je een ander type Retenser nodig.

  Houd er rekening mee dat de vorm van de brug op het nieuwe racket iets kan verschillen van je huidige racket; sommige modellen zijn platter, terwijl andere meer afgerond zijn. De Retenser wordt geleverd met twee ‘basisonderdelen’ – één iets platter en één iets dikker. Beide ‘basisdelen’ zijn gemaakt van flexibel materiaal dat zich aanpast aan de vorm van de brug. Op deze manier past de Retenser nog steeds, maar heb je misschien de andere basis nodig voor je nieuwe racket. Het is raadzaam om deze extra basis bij aankoop goed op te bergen.

  Hoe beïnvloed de Retenser de levensduur van mijn snaar?

  By allowing you to maintain string tension with precision, it enhances the quality of your string, ensuring you get the most out of your purchase.

  Kan de Retenser vervorming van mijn racket veroorzaken?

  Vervorming van het racket is een natuurlijk verschijnsel bij de overgang van een onbespannen naar een bespannen racket. Elk bespannen racket zal na verloop van tijd een zekere mate van beweging ondervinden door spanningsverlies. Om dit te verminderen, raden we aan om je racket op maximaal 24 kilogram te bespannen. Dit zorgt ervoor dat de totale kilogramkracht, zelfs na aanpassingen, binnen de standaard veiligheidsmarges voor tennisrackets blijft, zelfs bij gebruik van de oranje cilinder (maximaal 3 kilogram).

  Installation

  Hoe te installeren?

  De Retenser kan door elke bespanner worden geïnstalleerd. Als je bespanner nog niet bekend is met de Retenser, laat hem dan de installatievideo zien en hij of zij zal weten wat te doen. Als jij of je bespanner vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@retenser.com. We staan altijd klaar om te helpen.

  Is de Retenser geschikt voor alle tennisrackets?

  Elk racketmodel heeft een iets andere vorm voor de brug (de gebogen onderkant van het racket). Het Retenser-pakket bevat twee ‘basisonderdelen’ om deze variaties op te vangen: één met een iets plattere vorm en de andere iets dikker. Beide ‘base parts’ zijn gemaakt van flexibel materiaal dat zich aanpast aan de vorm van de brug. Daardoor past de Retenser op bijna alle moderne rackets.

  Waar wordt de Retenser geinstalleerd?

  De Retenser wordt tijdens het vervangen van de snaar bevestigd aan de brug van het racket (het gebogen gedeelte aan de onderkant van het racket).

  Kan ik de Retenser zelf installeren?

  Voor degenen die bekend zijn met het bespannen van tennisrackets, is het installeren van de Retenser een eenvoudig proces dat weinig extra tijd vergt. Je kunt de instructievideo’s bekijken voor extra ondersteuning.  In welke positie moet de Retenser geïnstalleerd worden?

  We raden aan om de Retenser in de “min-stand” te installeren. Hierdoor kunt u twee spanningsaanpassingen maken: van de minpositie naar de middenpositie en van de middenpositie naar de pluspositie. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle cilinders in dezelfde stand staan.

  Moeten alle cilinders in dezelfde positie staan?

  Ja, want anders krijg je ongelijke spanningen in je racket.

  Usage

  Hoe moet ik de Retenser verstellen?

  Pas eenvoudig je snaarspanning aan met een simpele handbeweging met de bijgeleverde verstelsleutel.

  Let op: zorg dat je de verstelsleutel stevig vasthoudt bij het aanpassen. Er staan aanzienlijke krachten op je snaren. We raden aan om je vinger door het koord te steken om de verstelsleutel vast te zetten en per ongeluk wegschieten te voorkomen. Uw veiligheid en behoud van van snaarspanning zijn belangrijk voor ons.

  Waarom worden alleen de lengte snaren aangespannen?

  De lengte snaren hebben de grootste invloed op het tennisspel. Omdat de snaren ingevlochten zijn, ervaar je het gevoel dat je hele snarenbed opnieuw gespannen is.

  Hoe vaak kan ik de Retenser hergebruiken?

  De Retenser is gemaakt van zeer sterk materiaal dat grote krachten kan weerstaan. Hierdoor gaat de Retenser lang mee en kan hij meerdere keren opnieuw worden geïnstalleerd.

  Hoe weet ik wanneer de Retenser niet meer werkt?

  Als de Retenser niet meer in de gewenste positie klikt en consequent doorschiet, is het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

  Kan ik de verstelsleutel apart bestellen?

  De Retenser Standaard wordt geleverd met één verstelstelsleutel, terwijl de Retenser Pro er twee heeft. We bieden geen losse onderdelen aan, inclusief verstelsleutels. Onze verstelsleutels zijn voorzien van koordjes om ze gemakkelijk te bevestigen aan tassen, kleding, sleutels en meer, om het risico op verlies te minimaliseren.

  Is de Retenser toegestaan in competities of toernooien?

  De Retenser is officieel goedgekeurd door de Internationale Tennis Federatie (ITF), waardoor de Retenser gebruikt mag worden in alle professionele wedstrijden.

  Strings

  Hoe weet ik dat het tijd is om mijn snaar te vervangen?

  Het is het overwegen waard om je snaren te vervangen als je merkt dat snaren kraken, rafelen, scheef staan en als je ze indrukt, ze in de positie blijven staan en niet terug veren.

  Waarom kies ik voor de Retenser en niet alleen nieuwe snaar?

  Door te kiezen voor de Retenser kun je de snaarspanning gemakkelijk langer op spanning houden, wat tijd en moeite bespaart. Om een vergelijkbaar effect te bereiken zonder de Retenser, zou je je racket meerdere keren per seizoen opnieuw moeten bespannen.

  Waardoor verliest mijn snaar spanning?

  Zodra een tennissnaar van de bespanmachine wordt gehaald, verliest deze onmiddellijk spanning. Dit spanningsverlies wordt verder beïnvloed door factoren zoals spel, niet spelen, temperatuur, in de schuur bewaren, speelstijl (bijv. krachtige shots, topspin) en nog veel meer. Hoewel je met een snaar kunt blijven spelen terwijl deze verslechtert, zal dit geleidelijk je fysieke, mentale en technische vaardigheden beïnvloeden, wat uiteindelijk van invloed is op je spel en algehele prestaties.

  Wat zijn de waarneembare effecten van spanningsverlies?

  Naarmate het spel vordert, wordt de reactie van je racket en snaar minder. Hierdoor moet je zelf meer kracht zetten om vaart/diepte te genereren, vooral als je dieper of gerichter wilt slaan. Deze extra inspanning kan je slagtechniek in gevaar brengen. Bovendien worden er hogere mentale en fysieke eisen gesteld, waardoor je mogelijk minder plezier beleeft aan het spel. Als je meer met je eigen kracht speelt verhoogt dit het risico op lichamelijke ongemakken.

  Blijft de sweet spot gelijk?

  Zodra de Retenser aan je racket is bevestigd, zijn de lengtesnaren langer dan een racket zonder Retenser. Dit gebeurt omdat de snaren door de Retenser worden gelust. Doordat je lengtesnaren langer zijn dan normaal, is ook je sweet spot onmiddellijk groter na het aanbrengen van de Retenser. Dit biedt het voordeel dat je krachtigere en preciezere slagen kunt maken met dezelfde inspanning.

  Contact

  Ons klantenserviceteam staat klaar om jou en je bespanner te assisteren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@retenser.com. We helpen je graag.