Partnership met nieuwe tennisinnovatie Retenser

De KNLTB en Retenser sluiten een partnership om samen deze Nederlandse tennisinnovatie verder te ontwikkelen en onder de aandacht te brengen. Met de Retenser kan een speler zelf de snaarspanning aanpassen voor meer controle en diepte in de slagen. Dit vergroot het spelplezier en de prestatie en vermindert de kans op blessures. 

De snaarspanning van een tennisracket neemt tijdens het tennisspel tot wel 70% af. Spelers ervaren hierdoor minder controle over de bal. De Retenser is een uitvinding van Sander van Heijst, tenniscoach en voormalig top 30-speler in Nederland. “De kleine wijziging in het tennisracket heeft een forse impact op het tennisspel, omdat de speler met de Retenser direct de snaarspanning kan aanpassen aan wat nodig is om het juiste gevoel te hebben. Dat maakt het spel beter en leuker én het vermindert de kans op blessures, omdat de speler een slechte bespanning niet meer hoeft te compenseren in de slag. Het ziet er niet alleen cool uit op de baan, het heeft ook direct het gewenste effect op je spel”, zegt Van Heijst. 

De Retenser is een unieke, gepatenteerde en door de ITF-goedgekeurde toepassing. Het kleine apparaatje van gehard plastic en glasvezel wordt tijdens het bespannen in het midden van het racket geplaatst. Met een simpele handeling span je vervolgens zelf gemakkelijk de snaren harder of zachter met behulp van een kleine sleutel.

Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur is erg enthousiast over hoe de Retenser bij kan dragen aan blessurebeperking. “We willen graag met het Retenser team verder onderzoeken in welke mate dit bijdraagt aan een meer blessurevrije sport: uiteindelijk heeft het juiste materiaal daar een enorm belangrijke rol in. Uiteraard zullen we het ook bij de KNLTB leden onder de aandacht brengen.

Over de KNLTB (www.knltb.nl)

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennis- en padelsport en de tennis- en padelverenigingen in Nederland. Ongeveer 1.650 verenigingen, en daarmee ruim 565.000 tennissers en padellers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de KNLTB in grootte de tweede sportbond van Nederland. De padelsport ontwikkelt zich snel in Nederland. Ons land telt op dit moment al meer dan 75.000 padelspelers (waarvan 25.000 bij verenigingen) en ruim 500 padelbanen op 215 locaties..

Over Retenser (www.retenser.com)

De Retenser is een in Nederland bedachte, ontwikkelde en geproduceerde tennisinnovatie die het doel heeft spelers meer controle en plezier in het tennisspel te leveren en tennissers langer, gezond te laten sporten. De Retenser is sinds enkele maanden te koop in de markt bij diverse winkels, bespanners, tennisleraren en clubs.